Conform onze voorwaarden heeft u natuurlijk 14 dagen herroepingsrecht. Echter het product mag dan geen schade vertonen en moet in de originele verpakking teruggestuurd worden en moet door ons verkoopbaar zijn.  Mochten er produkt beschadigingen zijn door transport of andere onvoorkomendheden dan zullen we dit natuurlijk gewoon oplossen. Voor de officiele tekst van herroeping verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

OPGELET de terugzending (bij herroeping) van het product is altijd voor de klant.  Omdat wij werken met produkten met afwijkende maten en zware speeltoestellen leveren we zelf. Bij herroeping halen we ook zelf op. De kosten van transport voor zaken langer dan 175 cm zijn wij genoodzaakt 49,95 te rekenen. Natuurlijk kunt u het ook zelf komen brengen.

HOUT EIGENSCHAPPEN EN KARAKTER

Daar u hout toepast in uw tuin is het goed voor u om te weten wat de eigenschappen van hout zijn en waar rekening mee kunt houden, wanneer iets normaal is of juist niet?

Voor uw product geleverd wordt zullen wij hier goed op de kwaliteit letten. En zorgen wij voor een levering binnen de acceptabele normen zoals hieronder uitgelegd.

Onze producten zijn van Grenen of Vuren geïmpregneerd hout. Van nature zijn deze houtsoorten voor buitentoepassing niet echt duurzaam. Onze speeltoestellen, speelhuisjes en schommels zijn verduurzaamd door het onder hoge druk te impregneren. Tijdens dit proces wordt het hout erg nat en droogt het vervolgens op natuurlijke wijze terug. Omdat het hout opgestapeld is in grote pakken, kan er oppervlakkig schimmel op het hout komen. Echter heeft dit geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kunt u er eenvoudig afwassen of afborstelen, als u dat niet doet zal het er vanzelf afregenen.

Het hout krijgt een licht groene kleur door het impregneren. Witte en groene spikkels en vlekken welke u op het hout kunt tegenkomen zijn het gevolg van impregneren. Dit zijn zouten die op het hout zitten. Ook deze zullen na enkele regenbuien vanzelf wegtrekken.

Door het natuurlijk drogen van het hout kunnen er scheurtjes en scheuren in het hout ontstaan. Dit zijn droogtescheuren en hebben geen invloed op de levensduur of constructieve eigenschappen van het hout . Hout is een natuur product en werkt, wat betekent dat het krimpt in de zomer en uitzet in de winter (circa 1 mm per 5 cm breedte)

Onderstaande is mogelijk om aan te treffen in het hout.

Naden, noesten en kwasten

Jaarringen , naden en kwasten zoals dit heet behoort tot het karakter van het hout. Kwasten en noesten in de stam zijn het gevolg van zijtakken van de boom. De hoeveelheid en het soort kwasten is afhankelijk van de houtsoort. Jaarringen zeggen iets over de leeftijd van de boom.

TIP : U kunt losse noesten of kwasten met houtlijm opnieuw vastzetten.

Uitzetten, krimpen en scheurvorming

Door vocht en droogte ontstaat volumeverandering waardoor hout kan uitzetten of krimpen, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan. Hoe hoger de duurzaamheidsklasse hoe kleiner de droogtescheuren. Het werken van hout gebeurt overigens alleen onder vochtige omstandigheden of ongelijkmatig indrogen van hout.

TIP: Zorg ervoor dat het hout kan “ademen” door het direct na levering uit de verpakking te halen alvorens het te gebruiken, laat het pakket niet in de volle zon staan.

SCHIMMEL (witte vlekken)

Oppervlakkige schimmelvlekken kunnen ontstaan in het hout wanneer natte delen enige tijd dicht opeengestapeld liggen, wat tijdens productie en transport het geval kan zijn.

TIP: Schimmel is eenvoudig te verwijderen met een schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld azijn of bleekwater) of een speciaal schimmel verwijderend middel. De schimmel zal in de lop van de tijd door het weer verdwijnen.

WITTE EN GROENE VLEKKEN ( zoutvlekken)

Bij geïmpregneerd hout kan het lijken alsof er zoutvorming aan de oppervlakte van het hout optreedt. Deze verkleuring van wit en groenachtige plekken ontstaat in combinatie van impregneermiddel en hars. Deze vlekken verdwijnen vanzelf.

TIP: Deze vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

KLEURVERSCHIL / VERGRIJZEN.

Bij het impregneren worden diverse kleurpigmenten in het hout ingebracht. Afhankelijk van het hout en van de opslag komen deze pigmenten boven. Deze kleurverschillen zullen onder invloed van zonlicht langzaam verdwijnen. Na verloop van tijd zal – zelfs geïmpregneerd – hout, onder invloed van het ultraviolet in het zonlicht lichter worden en vergrijzen. Het vergrijzen van hout is een langzaam proces.

HARS

Een boom maakt hars aan ter bescherming van virussen en infecties. Dit is een natuurlijk verschijnsel , de hoeveelheid hars kan per boom verschillen. Nadat het hars uitgehard is kan het eenvoudig verwijderd worden. Op grenen hout zijn doorgaans groene spikkels aanwezig door vermenging van hars met impregnatiemiddel.

TIP: groene spikkels zijn eenvoudig te verwijderen met een borstel. Eventuele harsdruppels zijn voorzichtig weg te schrapen of met terpentine te verwijderen.

Accepteer de eigenschappen van het hout en zie de charme ervan in. Scheuren ontstaan en verdwijnen (grotendeels). Als je scheuren echt niet mooi vindt, behandel het en probeer het vocht te beperken.